Boekenacties voor goede doelen

Op zaterdag 6 oktober 2018 werd in Tripodia te Katwijk het boek ‘Nieuw Leven’ gepresenteerd.

Ruim 200 mensen waren naar de grote zaal gekomen om het auteurs duo Binh Tay Nguyen en Cees Smit te ontmoeten. Nicky, de jongste dochter van Binh, viel in als presentator voor de op het laatste moment ziek geworden Angeline Kerver uit Sneek.
Korte filmpjes van China en Vietnam gaven de gasten een kleine inkijk van landen waarvan we eigenlijk steeds meer te weten komen. De beide auteurs vertelden in het kort hoe zij in de afgelopen 3 jaar met elkaar hadden samengewerkt om de 573 pagina’s tellende pageturner tot de verbeelding van de lezers te laten spreken.

Uitgever Cees Scholten sprak met bewondering over beide auteurs, die in zijn ogen een geweldig stuk werk aan zijn medewerkers hadden aangeboden. Hij vond het een eer, dat Scholten uitgeverij ‘Nieuw Leven’ op de markt mocht brengen. Je moet de geschiedenis van je verleden doorvertellen en dat heeft Binh met dit boek gedaan, zo gaf hij aan.

Predikant Peter Strating, die het gezin Nguyen in de jaren negentig had opgevangen, stak zijn bewondering voor het gezin niet onder stoelen of banken. Met warmte vertelde hij dat hij het gezin destijds in zijn kerk had mogen dopen.

Vervolgens las Lydia scheen enkele fragmenten voor uit ‘Nieuw leven’ dat tegelijk met de zwartdruk editie in gesproken vorm en in braille te verkrijgen is bij Passend lezen te Den Haag (070-3381500).
Lydia werkte meer dan 25 jaar voor de CBB te Ermelo en sprak in al die jaren vele boeken in. Zij gaf ‘Nieuw leven’ een plaatsje in haar persoonlijke top 5!

Daarna reikte Cau, de oudste dochter van Binh, 30 exemplaren uit aan de hospices Vlietstede en Salem, bestemd voor hun vrijwilligers. Vier sponsors maakte dit gebaar mogelijk.

Na afloop werden de gasten getrakteerd op hapjes en drankjes en werden vele boeken gesigneerd door het auteurs duo.

Nu maar hopen dat dit aangrijpende, ontroerende maar ook wonderlijke boek zijn weg mag vinden naar vele lezers.